Wedstrijdinfo

 

Atleten

De atleten zijn verdeeld in LICENTIE/wedstrijd-lopers (individueel) en recreanten (individueel of als team op de 5 km). Van iedereen wordt gemiste-hindernis- en tijd-registratie verricht. Voor de individuele lopers wordt even iets strenger op de juiste uitvoer van de hindernissen gelet waarbij teams iets coulanter beoordeeld worden als ze verschillende serieuze pogingen hebben ondernomen. De wedstrijd-conforme beoordeling voor recreanten is noodzakelijk aangezien op de 8 en 6 km individueel kwalificatiepunten kunnen worden verdiend om bij de SBN een licentie aan te kunnen vragen. Jeugdlopers (<18 jaar) zijn herkenbaar aan het extra gele bandje, ze mogen geen lasten dragen/slepen of over hindernissen hoger dan 2.5m (muv waterhindernissen). Overige deelnemers lopen enkel met een rood bandje dat wordt afgenomen bij het niet juist behalen van de hindernis (= 2 uur straftijd). Tevens krijgt iedere deelnemer een blauw bandje, voor de tijd registratie! Dit bandje moet aan de rechter pols gedragen worden. Het  blauw bandje en gele bandje,  mogen NIET afgenomen worden.  

Afstanden

Het 8 km parcours is voor de KSR licentielopers hopelijk een leuke uitdaging. De 12 km is een try-out voor SBN-leden waarbij het zware extra lusje van de 8 km (KSR) twee keer moet worden afgelegd. Recreatief kun je jezelf ook op de 8 km uitleven maar deze is wel beter geschikt voor de meer geoefende survivalrunner beheersing van technieken als de voetklem, apenhang en enteren zijn daarbij een must. De afstanden van de Dronterland Survivalrun zijn trouwens in kilometers NIET te vergelijken met dezelfde afstanden in een MUDmaster! (Lees hier over de verschillen).  

Melden

Sporters dienen zich minimaal een uur voor de starttijd bij de SHIRT uitgifte te melden (START locatie. Zie deelnemers informatie / start-finish op deze site). Hierbij kan eventueel om een legitimatie worden gevraagd! Lopen onder verkeerde naam leidt tot diskwalificatie/startverbod. Bij de shirtuitgifte ontvangt iedere deelnemer een genummerd wedstrijdshirt in een met de categorie corresponderende kleur dat verplicht gedragen moet worden tijdens de run. Dit zijn sneldrogende shirts en het startnummer wordt gebruikt bij hindernispassages en het registreren van de eindtijd. Bij het melden ontvang je een envelop. In deze envelop zitten: rood, blauw, (bij jeugd ook geel) bandjes en een tie wrap. Het blauwe bandje dient om de rechter pols gedragen te worden. Bij het melden aan de start staat een lezer opgesteld, die je aanwezigheid registreert. Bij de tussentijd (op het SV Dronten terrein) wordt bepaald wat je huidige tijd is, en op welke positie je loopt. Bij de eindhindernis staat opnieuw een registratie unit vlakbij de bel. Deze zal je eindtijd registeren. Het rode bandje dient zichtbaar om de pols te worden gedragen bij de start en zal worden afgenomen als (evt na meerdere pogingen) een hindernis niet juist wordt behaald (2 uur straftijd). De jeugd ontvangt een extra geel bandje dat om de andere pols zichtbaar gedragen dient te worden. Dat gele bandje wordt nooit ingenomen en dient enkel voor de hindernisjury om juist onderscheid te kunnen maken tussen de uitvoer van hindernissen voor volwassen / jeugd. Zo mag jeugd niet over bepaalde hoge hindernissen (nemen de lage variant) en ook mag de jeugd niet met lasten lopen/slepen. De tie wrap kun je gebruiken om de envelop met nummer vast te maken aan je tas zodat deze snel terug kan worden gevonden.