Wedstrijdinfo

 

Atleten

De atleten zijn verdeeld in groepen of teams van lopers. Van iedereen wordt gemiste-hindernis- en tijd-registratie verricht. Voor de individuele lopers wordt even iets strenger op de juiste uitvoer van de hindernissen gelet waarbij teams iets coulanter beoordeeld worden als ze verschillende serieuze pogingen hebben ondernomen. De wedstrijd-conforme beoordeling voor recreanten is noodzakelijk aangezien op de 9 en 6 km individueel kwalificatiepunten kunnen worden verdiend (dit jaar niet) om bij de SBN een licentie aan te kunnen vragen. Jeugdlopers (<18 jaar) zijn herkenbaar aan het extra gele bandje, ze mogen geen lasten dragen/slepen of over hindernissen hoger dan 2.5m (muv waterhindernissen). Overige deelnemers lopen enkel met een rood bandje dat wordt afgenomen bij het niet juist behalen van de hindernis. Het gele bandje,  mag NIET afgenomen worden.  

Afstanden

Het 9 km parcours is voor de KSR/jeugd licentielopers hopelijk een leuke uitdaging. Recreatief kun je jezelf ook op de 9 km uitleven maar deze is wel beter geschikt voor de meer geoefende survivalrunner beheersing van technieken als de voetklem, apenhang en enteren zijn daarbij een must. Ook is dit jaar mogelijk om de BSR route te lopen. De afstanden van de Dronterland Survivalrun zijn trouwens in kilometers NIET te vergelijken met dezelfde afstanden in een MUDmaster! (Lees hier over de verschillen).  

Melden

Sporters dienen zich minimaal een uur voor de starttijd bij de SHIRT uitgifte te melden (START locatie. Zie deelnemers informatie / start-finish op deze site). Hierbij kan eventueel om een legitimatie worden gevraagd! Lopen onder verkeerde naam leidt tot diskwalificatie/startverbod. Bij de shirtuitgifte ontvangt iedere deelnemer een genummerd wedstrijdshirt in een met de categorie corresponderende kleur dat verplicht gedragen moet worden tijdens de run. Bij het melden ontvang je een een tshirt. In het tshirt zitten 2 of 3 bandjes: rood (bij jeugd (<18 jaar) ook geel) en oranje bandjes. Het rode bandje dient zichtbaar om de pols te worden gedragen bij de start en zal worden afgenomen als (evt na meerdere pogingen) een hindernis niet juist wordt behaald (2 uur straftijd). De jeugd ontvangt een extra geel bandje dat om de andere pols zichtbaar gedragen dient te worden. Dat gele bandje wordt nooit ingenomen en dient enkel voor de hindernisjury om juist onderscheid te kunnen maken tussen de uitvoer van hindernissen voor volwassen / jeugd. Zo mag jeugd niet over bepaalde hoge hindernissen (nemen de lage variant) en ook mag de jeugd niet met lasten lopen/slepen. Het oranje bandje is voor om je tas.